Gehavend Sc Erica verliest van Germanicus

ERICA – Afgelopen vrijdagavond moest Sc Erica toezien hoe het hoger geplaatste Germanicus er met de punten vandoor ging. Op sportpark De Veenschappen op Erica verloor Sc Erica met 3-1, een stand die al bij de thee op het scorebord stond. In de eerste helft wist Sc Erica nog wel op voorsprong te komen door Dennis Fecken die in de 12e minuut de 1-0 scoorde. Daarna namen de Coevordenaren de regie over en wisten in de 1e helft afstand te nemen. Roelof van Dijk scoorde vanaf de stip de gelijkmaker (1-1) en in de 30e minuut was het Jesse Rotmensen die bij uitverdedigen de bal onderschepte, doelman Bram Gebbeken omspeelde en de bal tegen het net plaatste. 1-2. Enkele minuten later was het de even eerder ingevallen Hamar Hasankovic die met een strak en laag schot vanaf de zestien doelman Gebbeken kansloos liet. 1-3. De wedstrijd ging met deze ruststand al een beetje in het slot. Na de thee kwamen de mannen van interim-trainer Anko Jongsma nog wel gemotiveerd uit de kleedkamer en werden ook de bovenliggende partij. Met veel balbezit speelde het voortdurend op de helft van Germanicus, dat nu veel de lange bal speelde, te komen. Het lukt echter niet om de aansluitingstreffer te maken. Erica kreeg wel kansjes, maar als het even gevaarlijk werd was daar altijd nog de betrouwbare doelman Jehovah-nis Mendes van de Coevordenaren. Het bleef dan ook bij de 1-3 en daarmee bleef Germanicus in de race voor een nacompetitieplaats, terwijl SC Erica moet blijven knokken om in ieder geval de rechtstreekse degradatie te ontlopen. De komende tegenstander komende zondag op Erica is middenmoter RSC.