Superbikes in Assen:

Dylan Czarkowski geeft visitekaartje af tijdens WK ijk met goed gevoel terug'. door Niels Dijkhuizen Dylan Czarkowski tussen de jonge racefans na zijn prima mondiale debuut op het TT Circuit. © RTV Drenthe. .MOTORSPORT - Hij reed gisteren onder zeer lastige omstandigheden naar plek 11 en in zijn tweede race op het mondiale podium, tijdens de WK Supersport 300 op het TT Circuit van Assen, leek Dylan Czarkowski uit Coevorden zelfs op weg naar een plek in de top 10. Die kwam er uiteindelijk niet, want vlak voor Ramshoek kwam de jonge Drent door een collega-coureur buiten de baan terecht. Czarkowski bleef weliswaar op zijn motor zitten, haalde ook nog wel de finish, maar deed dat buiten de punten op plek 21. "Of ik mijn visitekaartje heb afgegeven dit weekend? Ja, dat denk ik wel. Ik kijk met een goed gevoel terug in ieder geval. Gisteren pakte ik vijf punten en vandaag had er veel meer ingezeten qua uitslag natuurlijk, maar helaas ging het mis in de slotronde. Ik raakte eerst iemand anders en vervolgens werd ik door een andere coureur, die viel, naast de baan gedwongen. Ik verloor veel posities en werd uiteindelijk 21e", aldus de coureur die normaliter rijdt in het Duits Kampioenschap (IDM) in de Supersport 300.. Hier onder een prachtige foto-impressie van de Classic Races in Assen door onze fotograaf Joop van der Weide