SVBO te sterk voor DZOH in Emmer stadsderby

Door René Posthuma BARGER OOSTERVELD - SVBO spits Quentin Brands Quentin Brands scoorde de winnende treffer voor SVBO tegen DZOH © RTV Drenthe/René Posthuma VOETBAL - In de strijd om nacompetitie voor lijfsbehoud te ontlopen deed SVBO vanavond uitstekende zaken. In de Emmer stadsderby werd DZOH met 1-0 verslagen. Door de overwinning klimt SVBO naar de veilige achtste plek in de 1e klasse J en heeft nu drie punten meer dan WKE'16. Die ploeg staat negende en die plek betekent aan het einde van het seizoen nacompetitie. DZOH staat op een veilige vijfde plek. SVBO wist bij aanvang van de wedstrijd de uitslag van WKE'16 bij HZVV. De naaste concurrent om nacompetitie voor klassebehoud verloor met grote cijfers bij HZVV (8-0). Aftasten Het begin van de wedstrijd was aftastend. Beide ploegen namen weinig risico's en de kansen waren schaars. De grootste kans in de beginfase was voor SVBO. Na een vrije bal viel de bal voor de voeten van Davy Wessels die, vanaf de rand van de zestien meter, verwoestend uithaalde. De redding van DZOH-doelman Diederik Bangma was echter nog beter dan het schot van Wessels. Met een katachtige reflex keerde de doelman het schot. Na een half uur spelen waren de gasten dichtbij de openingstreffer. Farid Boughaleb verzuimde een goede voorzet, alleen voor SVBO-doelman Lennon Ebeltjes, binnen te koppen. Voor rust zou er niet gescoord worden. Geen derbysfeer Aan het begin van de tweede helft was, net als de eerste helft, de eerste kans weer voor Davy Wessels. Maar dit keer schoot de middenvelder de voorzet van DZOH, bijna in eigen doel. Ebeltjes kon de bal maar ternauwernood keren. Maar ook in de tweede helft was er van een echte derbysfeer geen sprake. De 800 toeschouwers genoten meer van het fijne weer, dan van de wedstrijd. Ook in het tweede deel van de wedstrijd waren de kansen schaars. DZOH had een overwicht, maar veel kansen leverde dat niet op. Steekbal en doelpunt Toen iedereen dacht dat het duel in een bloedeloos gelijkspel zou eindigen sloeg SVBO keihard toe. De pas 17-jarige invaller Joep ten Napel gaf een prachtige steekbal op Quentin Brands, die de 1-0 koelbloedig langs Bangma schoot. De laatste acht minuten van het duel bleef SVBO vrij eenvoudig overeind en er barstte na afloop een groot feest los. SVBO is weer een stapje dichterbij een langer verblijf in de 1e klasse.