EHS 85 doet goede zaken in Weerdinge

WEERDINGE - In de zondag 3e klasse B wist EHS’85 na een 2-0 ruststand de inhaalwedstrijd in en tegen Weerdinge met 3-1 te winnen. EHS’85 klom met deze winst op naar een 2e plaats achter Gieten dat één punt meer heeft, maar ook twee wedstrijden meer gespeeld heeft. De “schanskers” moesten wel toezien hoe Weerdinge vanaf het begin een veldoverwicht creëerde en het defensief druk hadden om de aanvalsdrift van Weerdinge te stoppen. De prima keepende Jesper Katoen moest regelmatig handelend optreden en als je zelf niet scoort doet de tegenstander het vaak wel. EHS’85 was maar drie keer gevaarlijk in de eerste helft, maar scoorde wel twee keer. Eerst was het Henk Teuben die de een één op één met Weerdinge doelman Thomas van Klinken in zijn voordeel besliste en de 0-1 scoorde. Tien minuten later was het de mee opgekomen aanvoerder Patrick Eberhard die van buiten de zestien de bal precies laag en strak in de rechter beneden hoek plaatste. Ruststand 0-2. De 2e helft was net onderweg toen Jeroen Smit een niet al te hard schot op het doel schoot, maar doelman Thomas van Klinken zag de voor hem stuiterde de bal over hem heen in het doel verdwijnen. 0-3. Weerdinge bleef tot het laatst gaan voor een beter resultaat, maar doelman Katoen bleef goed keepen. In de slotminuten viel nog wel de eretreffer via een vrije bal net buiten de zestien, plaatste Milos Oluic de balbuiten bereik van doelman Katoen in de hoek. Eindstand derhalve 1-3.