Quentin Brands matchwinner voor SVBO

BARGER OOSTERVELD – In de 1e klasse J won SVBO zaterdagmiddag via Quentin Brands nipt met 1-0 van HZVV. Na de 2-1 bekerwinst op De Weide afgelopen donderdag, versloeg het team van trainer Peter Timmer opnieuw een ploeg uit Hoogeveen. Het begin was duidelijk voor HZVV dat meer balbezit had, maar verder dan een kopbal voorlangs door Jorn Ballast kwam HZVV niet. Na een kwartier spelen kreeg SVBO meer grip op de wedstrijd en kreeg via Sander Boekholt een kans, maar HZVV-doelman Rodney Rosink kon de bal weg boksen. Ook SVBO-doelman Lennon Ebeltjes moest nog één keer redding brengen op een poging van Alex Zomer, maar halverwege stond het nog. 0-0. Het eerste kansje na rust was voor de gasten, maar Tim Mulder schoot een voorzet van Sander Dzemidzic hoog over. Diezelfde Dzemidzic was na een kwartier spelen dichtbij de 0-1. Eerst voorkwam Ebeltjes een treffer en in de rebound vond de aanvaller het zijnet. Aan de andere kant scoorde SVBO na 67 minuten wel. Uit een voorzet van Dylan Wessels kopte Quentin Brands de 1-0 langs doelman Rosink. Een kwartier voor tijd had Ballast pech dat zijn doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel. HZVV drukte SVBO steeds verder terug, maar bleef overeind en Ronald Gerdes leek nog de 2-0 te maken, maar zijn poging werd van de lijn gehaald. SVBO eindigde de wedstrijd met tien spelers, omdat Jordy Egberts, vlak voor tijd, zijn tweede gele kaart kreeg. Door de overwinning staat SVBO nu zesde met 15 punten uit 11 duels en HZVV blijft vierde met 18 uit 10. SVBO-trainer Peter Timmer: ,,Het werd nog even spannend, maar was wel heel heerlijk”.