SVBC slaat toe na rode kaart bij DVC 59

Beschrijving:
BARGER COMPASCCUM – In de zondag 5e klasse F won SVBC met 3-1 van hekkensluiter DVC 59. De oranjehemden begonnen voortvarend aan de wedstrijd met veel hoge druk naar voren waardoor DVC 59 maar moeilijk over de middenlijn wist te komen. Het creëerde enkele goede scoringskansen, maar DVC 59 doelman Aaron Moes hield zijn ploeg in de wedstrijd. Na een kwartier snelde Davey Geerts door de Dordtse defensie en scoorde beheerst de 1-0. Een kwartier later stond het ook al 2-0 en SVBC probeerde daarna door te drukken en de wedstrijd vroegtijdig in het slot te zetten, maar het was juist DVC’59 die de Compascumers onder druk wist te zetten. SVBC tilde via Aaron Pol vlak voor de thee de ruststand naar 1-1 tilde. In de 2e helft probeerde SVBC de bovenliggende partij te blijven, maar DVC 59 wist na en donderspeech van trainer Thijs Wieringh dat alles nog mogelijk was. Vooral nadat Aaron Pol de aansluitingstreffer scoorde. 2-1. Daarna viel ook nog vrij snel de 2-2 maar die werd door de scheidsrechter afgekeurd. De ongeveer 150 toeschouwers zagen uiteindelijk dat Davey Geerts vijf minuten voor tijd aan alle onzekerheid een einde te maken door met zijn tweede doelpunt van de middag de 3-1 binnen te schieten. In blessure verzuimde Jarno ten Caat ook nog een strafschop te verzilveren. DVC 59 trainer Thijs Wieringh: ,,Ik zeg dit niet heel snel, maar vanmiddag hebben wij toch vooral tegen de scheidsrechter gespeeld die minstens acht keer een vlagsignaal van onze grensrechter niet honoreerde.