FC Klazienaveen eindelijk van de nul af

KLAZIENAVEEN – In de zaterdag 3e klasse D was het eindelijk voor FC Klazienaveen. Na zes nederlagen op rij konden de mannen van trainer Michel Kerkdijk eindelijk eens juichen. Het hoger geplaatste Be Quick werd zaterdagmiddag op een 1-0 nederlaag getrakteerd. Be Quick was in de eerste fase van de wedstrijd de beter voetballende ploeg, maar kreeg weinig kansen, mede door goed keeperswerk van Justin Verschoor bij FC Klazienaveen. In de 17e minuut werd een vrije trap van Roy van der Stouwe van de doellijn gehaald en de afvallende bal werd tegen de staander geknald Na weer een goede redding van doelman Justin Verschoor kwam FC Klazienaveen beter in haar spel en was het de Be Quick verdediging die nu regelmatig moesten ingrijpen. Na een goede aanval in de 41e minuut was het Aron Brinks die de bal kon keurig binnenschieten. 1-0. Na de thee was de opdracht voor Klazienaveen niet verzwakken en vooral attent blijven bij de aanvalsdrang van Be Quick dat gevaarlijk werd met een aantal hoekschoppen achter elkaar. Tot twee keer toen moest Klazienaveen de bal van de lijn halen om een tegentreffer te voorkomen. Be Quick klopte begon steeds meer op de deur te kloppen, maar de Klazienaveners verdedigden met verve. Schoten van Be Quick vonden een Klazienaveners op hun weg of schoten de bal zelf naast of over het doel. Het bleef bij een 1-0 overwinning voor een keihard werkende FC Klazienaveen. Trainer Michel Kerkdijk en zijn mannen hebben de eerste punten binnen. Volgende week speelt FC Klazienaveen in Dalfsen tegen het op de tweede plaats staande ASC 62 en kunnen misschien weer voor een verrassing zorgen.