SC Erica verslaat Ruinen na strafschoppen en promoveert

COEVORDEN – Op het veld van Raptim in Coevorden eindigde het promotieduel tussen twee 3e klassers Ruinen en SC Erica in 1-1, waarna Erica de sterkste was met het nemen van strafschoppen. De ploeg van trainer Johan Oldekamp won met 5-4. Op het slechte veld van Raptim, opende Ruinen al binnen zes minuten de score. Linksback Thijs Lubbinge kon ongehinderd de zestien van Erica binnen lopen en passeerde met een diagonaal schot doelman Bram Gebekken.1-0. Na ongeveer twintig minuten kreeg SC Erica de eerste mogelijkheid, maar een kopbal vond net niet de goede richting. Het werd een gelijk opgaande wedstrijd met veel kansen en ook veel strijd. In de tweede helft ging SC Erica wel iets opportunistischer spelen, maar kansen leverde het niet echt op voor zowel Sc Erica als Ruinen. Daardoor bleef het een spannende wedstrijd. In de laatste tien minuten zette Erica meer druk terwijl Ruinen het steeds moeilijker kreeg. Zes minuten voor het einde van de officiele speeltijd, kreeg Erica loon naar werken. Uit een corner kopte invaller Jasper Haandrikman de 1-1 binnen en dat werd ook de eindstand. Ook in de noodzakelijke verlenging zagen de ruim 700 toeschouwers geen doelpunten meer en moesten strafschoppen de beslissing brengen. Tot aan 4-4 werden alle strafschoppen goed ingeschoten. Bij de laatste strafschop van Ruinen werd doelman Bram Gebbeken de grote man door de vijfde van Ruinen te stoppen en Pelle de Vries met de vijfde treffer SC Erica naar de 2e klasse schoot.