FC Emmen laat het na rust liggen tegen FC Twente

EMMEN – Zondagmiddag had FC Emmen lang de kans om een punt te pakken tegen het hoog geplaatste FC Twente. Na een prima eerste helft, volgde een minder goede tweede helft werd het uiteindelijk 0-3. FC Emmen bleef daardoor op 28 punten gezien de andere uitslagen wel op de 15e veilige plaats, terwijl FC Groningen en Cambuur officieel zijn gedegradeerd. FC Emmen ging goed van start terwijl FC Twente een paar kansen meer creëerde maar FC Emmen doelman Mickey van der Hart weer sterk stond te keepen. De doelman van Emmen redde één keer uitstekend met de voeten en de twee andere pogingen van de Twente-topschutter misten venijn en vooral precisie. Halverwege de eerste helft werd FC Emmen sterker met weer een uitblinkende Keziah Veendorp en Mark Diemers, maar Mike te Wierik, Veldmate, Diemers en Zivkovic misten net de goede richting om FC Twente Unnerstall te passeren. Rust 0-0. In de tweede helft was het spel van FC Emmen ene stuk minder, terwijl FC Twente de overhand kreeg. Michel Vlap opende de twintig minuten voor tijd de score, kort nadat Van den Kerkhof hands van FC Twente over het hoofd zag gaf en wel op randje zestien een vrije bal gaf na een licht tikje van Te Wierik op Manfred Ugalde. 0-1 en even later was de wedstrijd gelopen via een treffer van Cerny. 0-2. Uiteindelijk bepaalde Vlap de eindstand op 0-3.