Bargeres blijft koploper na winst op VCG

Geschreven door Bennie Wolbers EMMEN - in de zaterdag 5e klasse G liet Bargeres er geen gras over groeien wie de sterkste was in de thuiswedstrijd tegen VCG uit Geesbrug. De mannen van trainer Geert Aalderink gingen als een speer van start en scoorden binnen een minuut, maar deze wedstrijd wegens buitenspel afgekeurd. Geen ramp, want een minuut later was het wel raak toen Gilles Kalter de bal opnieuw achter VCG doelman Youry Vendrig plaatste. 1-0. VCG had hierop niet echt een antwoord en liet zich gewillig naar de slachtbank leiden nadat Casper Dorgelo binnen een kwartier met twee doelpunten voor een 3-0 ruststand zorgde. Tussen de twee treffers door moest de nog pas 17-jarige talentvolle doelman Bowen Bowyer-Bower nog wel een goede redding verrichten om VCG van het scoren af te houden. VCG trainer Hayo van der Valle moet er moedeloos van zijn geworden en had het druk met notities te maken van wat er allemaal niet goed ging in zijn ploeg. Aan de andere kans was de tevredenheid van het gezicht trainer Geert Aalderink af te lezen. Na de eerste helft die met 3-0 werd afgesloten bleef Bargeres ook in de 2e helft de wedstrijd dicteren. En met trefzekere spelers als Jelmer ten Cate, Raymond de Groot en Rob de Graaf naast topscoorder Casper Dorgelo in de ploeg is het makkelijk voetballen. Rob de Graaf zorgde halverwege de 2e helft voor de 4-0 en Raymond de Groot wist 10 minuten later de 5-0 te scoren. In de slotfase deed ook Jelmer ten Cate nog een duit in het zakje en bepaalde de eindstand op 6-0. Bargeres trainer Geert Aalderink: ,,Ik denk dat wij vanmiddag één van onze beste wedstrijden hebben gezien. Wij zijn niet in de problemen geweest en staan mooi bovenaan op de ranglijst. Ik ben een tevreden trainer”.