Strafschoppen en gele kaarten hoofdmoot tijdens Sc Erica – SV Twedo

ERICA – De wedstrijd in de zondag 3e klasse D tussen Sc Erica en SV Twedo hadden zondagmiddag gezien de fysieke inzet van beide teams soms wel een beetje weg van een rugbywedstrijd. Op sportpark De Veenschappen deelde scheidsrechter Ferry Hooge in deze wedstrijd, die een 1-1 eindstand kende, maar liefst 5 gele en 1 rode kaart uit aan SV Twedo en 4 gele kaarten aan Sc Erica. Na een vrij gelijk opgaande 1e helft begonnen de beide ploegen met een 0-0 stand aan de 2e helft. Pas in het laatste twintig minuten was er sprake van enige reuring op de groene mat. Nadat Twedo doelman binnen enkele minuten een aantal keren treffers van SC Erica wist te verhinderen kwam de thuisclub in de 72e minuut wel aan de leiding. Een overtreding net binnen de zestien bij SV Twedo betekende een strafschop. Jori Ebbinge maakte vanaf de stip geen fout en scoorde de 1-0. Sc Erica bleef daarna wel de druk houden om de wedstrijd in het slot te kunnen zetten, maar de gasten uit Nieuw Amsterdam gaven zich niet gewonnen. Vlak voor het einde van de reguliere speeltijd was het in de zestien van Sc Erica raak met een overtreding en dat betekende een strafschop voor Twedo. Sander Boer nam de verantwoording en scoorde beheerst de 1-1 binnen. Op dat moment wel een tussenstand die paste bij deze wedstrijd, maar het werd nog even spannend. Een overtreding van Dimitri Lazaridis van Twedo werd door de scheidsrechter “beloond” met een rode kaart. In overtal ging Sc Erica er nog even flink tegenaan, maar uiteindelijk bleef de 1-1 staan.