Drenthina op de valreep nog onderuit

EMMEN – In de zaterdag 2e klasse wist het op de tweede plaats staande Gorecht op de valreep nog een overwinning uit het vuur te slepen tegen Drenthina. Op een bijveld op sportpark de Oude Ros gaf Drenthina na een 1-0 ruststand uiteindelijk nog in de slotfase de wedstrijd uit handen 1-3. Drenthina leverde vanaf het begin strijd en was fel in de duels en speelde zich ook kansen uit. Maikel Arling was de eerste die daar gebruik van maakte na een pass van Janiek Arends de bal in de verre hoek binnen schoot. 1-0 en dat werd ook de ruststand. In de tweede helft werd Gorecht feller en zocht vooral via de lange bal van achter uit op de spitsen. Michel Koopman tikte na twaalf minuten in de tweede helft de gelijkmaker binnen, nadat Drenthina-keeper Yannick Berends hem de bal zo voor de voeten liet vallen. 1-1. Na een verre inworp werd de bal even later nog wel weggekopt, maar tegen het achterhoofd van Thijs Hekman en de bal in het doel stuiterde. 1-2. Drenthina probeerde daarna nog wel om de gelijkmaker te forceren, maar o.a. spits Roland Koops verzuimde bij zeker twee kansen de trekken over te halen. In de laatste minuut werd het ook nog 1-3 door Sven Hazewinkel na een snelle counter.