SVBC komt na achterstand goed terug

BARGER COMPASCUUM – In de zondag 5e klasse D werd op sportpark ’T Compas in Barger Compascuum de topper gespeeld tussen koploper Buinerveen en nummer twee SVBC. Het nog ongeslagen Buinerveen staat drie punten voor en heeft een wedstrijd minder gespeeld. Na een 0-1 ruststand eindigde dit duel uiteindelijk in een 2-2 gelijkspel. Nadat SVBC vanaf de aftrap probeerde direct druk te zetten, was het toch Buinerveen dat in de 8e minuut op voorsprong kwam door een treffer van Roy Fijken. 0-1. Daarna golfde de wedstrijd op en neer met SVBC misschien als iets meer voetballende ploeg terwijl Buinerveen vooral de lange bal speelt om spits en topscoorder David Karabed te bereiken. Er ontstonden hachelijke momenten voor het doel van Thomas Velema, maar gescoord werd er tot de thee niet meer. In de 2e helft probeerde SVBC vanaf het begin de achterstand weg te werken. Na balverlies bij SVBC was het Buinerveen dat dit direct afstrafte en na bijna een uur spelen de 0-2 scoorde via Ozan Altun. Wie dacht dat de wedstrijd op slot stond kwam te staan kwam bedrogen uit. Het werd nog een spannende slotfase en tien minuten voor tijd kwam SVBC terug in de wedstrijd. Stan Bijl stond bij de 2e paal om de bal uit een hoge voorzet met een mooie voetbeweging in de korte hoek te knallen. 1-2 Bij deze treffer kreeg Tim Funke een flinke klap van de doelman, maar scheidsrechter Marcel Keuris uit Emmen stuurde met Roy Feiken de verkeerde met rood van het veld. In de overtal situatie rook SVBC kansen en die kans kreeg Kevin Geerts toen hij van een meter 35 de bal hoog bij de 2e paal pardoes in het doel zag vallen. 2-2 tegen de koploper is altijd mooi, maar je schiet er nu helaas niets mee op, zegt assistent coach Harrie Bijl.