Twedo kan niet winnen van middenmoter Sellingen

NIEUW AMSTERDAM – In de zondag 3e klasse C liet koploper Twedo een flinke steek vallen tegen middenmoter Sellingen. Na een 0-2 ruststand wonnen de mannen van de in Nieuw Amsterdam wonende trainer Geert Aalderink uiteindelijk met 1-3. Twedo liep eigenlijk vanaf het begin achter de feiten aan tegen een zeer geconcentreerd Sellingen. De gasten uit Sellingen namen in de 9e minuut een 1-0 voorsprong. Na een aanval over rechts werd de bal voor het doel langs gespeeld waar Björn de Roo klaar stond om de bal weer tegendraads laag binnen te schieten. 0-1. Twedo had ook hier geen antwoord op. Het speelde zonder overtuiging waarbij ook bijna niets lukte. In de 18e minuut viel al een beetje de wedstrijd uit handen van de koploper toen Ian de Vrieze met aan afstandsschot Sellingen op 0-2 weet te zetten. Pas in de laatste tien minuten voor de thee weet Twedo de tegenstander een beetje op eigen helft vast te houden. Twedo had nog wel geluk toen een inzet achter doelman Rick Manting tegen de paal knalde. Ruststand 0-2. Na de thee viel de genadeslag al binnen vijf minuten na een misverstand achterin en Ian de Vries net even sneller reageerde dan doelman Rick Manting en met een lob de stand naar 0-3 tilde. Daarna gebeurde er eigenlijk niet zo veel meer behalve dat Sellingen nog wel even in ondertal kwam na een tweede gele kaart voor Dennis Kuiper. Twedo probeerde dan nog gebruik van te maken, maar verder dan een doelpunt van Jurben Visser in 81e minuut kwamen de koplopers uit het tweelingdorp niet meer. Eindstand 1-3 en nam Musselkanaal de leiding in 3C over van Twedo na een 3-1 winst op Weerdinge.