DZOH en Gorecht gelijk op in topduel

EMMEN - In de zaterdag 2e klasse J eindigde de wedstrijd tussen DZOH en Gorecht, de nummers 1 en 2 op de ranglijst in een 1-1 gelijkspel. Gorecht probeerde direct veel druk te zetten en leverde na een minuut of tien de eerste mogelijkheid op maar DZOH doelman Diederik Bangma stond op de goed plek om de bal te keren. Na de snelle tegenaanval kreeg Yorik Zweerink de ruimte maar zijn schot ging rakelings naast. Vijf minuten later stonden de Rietlanders plotseling wel op achterstand. Met een simpel steekpasje werd Sven Hazewinkel in stelling gebracht en legde de bal keurig in de verste hoek. 0-1. Vlak voor rust kreeg Yorick Zweerink zijn tweede kans bij de tweede paal, maar Gorecht doelman Youri Tepper tikte de bal naast het doel. Na de thee kreeg DZOH met Bastin Boer voor Ruud Klingenberg in de ploeg iets meer overwicht, maar Gorecht was gevaarlijk met de snelle omschakelingen met de lange bal, maar DZOH kreeg ook kansen. Yorick Zweerink zag een inzet door de doelman naast getikt en even later miste hij vrij voor doel. In de 64e minuut ging Tim Aasman maar ging voor eigen succes. In plaats van de bal voor te gooien knalde hij de bal over het doel. DZOH trainer Bert Doldersum bracht in het laatste kwartier al zijn wissels in en voerde de druk nog meer op. Vijf minuten voor tijd kreeg DZOH loon naar werken. Daniel Sanafikhah timede perfect bij een hoog ingebrachte bal uit een hoekschop en kopte de niet onverdiende gelijkmaker binnen. 1-1 en dat werd ook de eindstand. Door dit gelijke spel blijft DZOH koploper in de zaterdag 2e klasse J met drie punten voorsprong op Gorecht.