Zwartemeerse Boys niet verder dan 1-1 tegen SC Balkbrug

Beschrijving:
ZWARTEMEER - In de zondag 4e klasse D wist Zwartemeerse Boys de thuiswedstrijd tegen het iets lager geplaatste SC Balkbrug niet in winst om te zetten en eindigde na een 0-1 ruststand in een 1-1 gelijkspel. In de eerste helft begon de thuis club wel de bovenliggende partij te worden, maar volgens trainer Tjibbe Bruinsma zag hij bij de tegenstander wel wat meer strijd en zaten er boven op. ,,In de eerste tien minuten waren wij optisch beter en kregen enkele goede kansen maar vooral de eindpass was niet goed of er werden verkeerde keuzes gemaakt. Wij kwamen na een kwartiertje wel een beetje onverwachts op achterstand bij de eerste de beste goede aanval van SC Balkbrug. 0-1 en dat werd uiteindelijk ook de ruststand”. In de rust voerde Bruinsma enkele wissels toe en wist Zwartemeerse Boys het iets beter op de pakken en gingen op jacht naar de gelijkmaker. Bruinsma: ,,Wij kregen best wel een aantal mooie kansen, maar de bal wilde er niet in. Aan de andere kant moesten wij toezien hoe SC Balkbrug een aantal keren gevaarlijk werd en Nick Berends in de 80e minuut zelfs nog een inzet van de doellijn moest halen. Als het 0-2 was geworden was de wedstrijd gelopen, maar wij bleven gaan voor de gelijkmaker. Uiteindelijk werd die in de 76e minuut door invaller Mike Berens gescoord. 1-1 en ik denk vandaag wel het hoogst haalbare. In de laatste 10 minuten hadden wij nog wel overwicht en kansen om te scoren, maar over de gehele wedstrijd gezien was het een terechte uitslag. Wij hadden het iets meer voetballend moeten oplossen, maar het werd meer vechtvoetbal. Wel een compliment voor het team dat het in de tweede helft toch meer gas heeft geven om er nog een driepunter uit te halen”, besluit trainer Tjibbe Bruinsma. Foto 02 Zwartemeerse Boys – Sc Balkbrug Het duel tussen Zwartemeerse Boys en Sc Balkbrug kenmerkte zich vooral als een vechtwedstrijd, waarin de fysieke duels niet werden geschuwd.