SVBC zonder de opgestapte hoofdtrainer Geert Katoen naar winst

BARGER COMPASCUUM – In de zondag 5e klasse D had SVBC op eigen veld weinig moeite om met een 3-0 eindstand de volle winst te pakken tegen een gehavend Zandpol. De oranjehemden stonden deze wedstrijd onder leiding van elftalleider Erik Harms en voorzitter Harrie Bijl. Hoofdtrainer Geert Katoen besloot nadat hij donderdagavond te horen kreeg dat zijn contract niet zou worden verlengd om direct te stoppen en vertrok. De eerste helft was SVBC de veel betere ploeg en de 1-0 bij rust was volgens Harrie Harms een schamele afspiegeling van het wedstrijdbeeld. ,,Ik denk dat wij zeker acht, negen goed mogelijkheden hebben gehad. Sommige kansen werden niet benut door verkeerde keuzes of gewoon slecht afwerken. Ik moet wel zegen dat bij een aantal kansen de doelman van Zandpol als een beer te keepen en uiteindelijk een grotere achterstand wist te voorkomen”. Na iets meer dan een half uur spelen was het Kevin Geerts die eindelijk een opening vond en de 1-0 wist te scoren. Dat werd ook de ruststand. Erik Harms: ,,Wij hebben in de rust enkele wissels toegepast om wat meer druk naar voren te krijgen, maar dat pakte ook niet helemaal goed uit. De jongens gingen daardoor steeds meer tegen zich zelf voetballen en het veldspel was niet echt goed. Tot aan de zestien ging het wel maar de laatste pas lukte net niet. Gelukkig wist Kevin Geerts, die de tweede helft in het veld kwam, de wedstrijd een beetje in het slot te gooien met de 2-0. In de slotfase kregen wij nog een hoekschop. De bal viel bij de tweede paal neer en was het uiteindelijk Zandpol verdediger Pietro Medas die de bal verkeerd raakte en in eigen doel tikte. Eindstand 3-0. Egbert Jonker van Zandpol kon zich wel in deze uitslag vinden: ,,Wij hebben vandaag moeten spelen met een team dat door onder anderen blessures ui zeven, acht jeugdspelers bestond. Wij hebben lang meegedaan en mede dankzij onze doelman Joey Otten werd het geen grote nederlaag”.