Drenthina met zevenklapper langs CEC

EMMEN - Zaterdag 2e klasser Drenthina kende afgelopen zaterdag geen pardon voor zondag 3e klasser CEC. Na een 4-0 ruststand gingen de mannen van trainer Henri Goeree met een 7-0 nederlaag van het veld op sportpark de Oude Ros in Emmen. In de beginfase had het nog een beetje geluk dat Max Alders een strafschop onbenut liet. Uitstel van executie, want in de 11e minuut was het Roland Koops die een goede aanval met een doelpunt wist te bekronen. 1-0 en daarna brak het tijdperk Niek Klasens aan. Het 18-jarige talent van Drenthina maakte goed gebruik van de geboden kansen en wist binnen elf minuten met een zuivere hattrick Drenthina op een 4-0 voorsprong te zetten. Met die stand werd ook de rust bereikt. Na de thee bleef Drenthina de bovenliggende partij terwijl CEC alleen maar kon verdedigen. Na bijna een uur spelen zag Koen Dekens een goede inzet op de lat belanden, maar mocht een minuut later wel een treffer op zijn conto bijschrijven. De bal werd uit een voorzet van Vince Jager werd prima binnen geschoten. 5-0 en tien minuten later is het weer Roland koops die op de goed plek stond bij een voorzet en de 6-0 rustig kon binnen tikken. Uiteindelijk raakten Twan van Manen en zijn broertje Lars van Manen de bal net buiten de zestien gelijk en met een strak schot verdween de bal in de benedenhoek. Achteraf wilde geen van de twee aangeven wie nu echt de maker van de treffer was. Eindstand 7-0. Drenthina bekert verder en CEC kan zich nu weer richten op de competitie die tot nu toe ook moeizaam verloopt.