DZOH verder in de beker na winst op DESZ

DZOH verder in de beker na winst op DESZ EMMEN – Na een 1-0 ruststand werd de bekerwedstrijd tussen zaterdag 2e klasser DZOH en DESZ uit Zwartsluis wisten de mannen in de Rietlanden met 3-0 te winnen. De pupillen van trainer Bert Doldersum waren eigenlijk van het begin de bovenliggende partij ook al had DESZ een fase waarin het wel probeerde om DZOH het vooral via enkele hoekschoppen moeilijk te maken. Door steeds hoog druk te zetten kon DESZ maar moeilijk uitverdedigen. De thuisclub speelde zich daardoor vooral in het eerste half een aantal goede scoringskansen uit,, maar verzuimden die te verzilveren. In de laatste vijf, zes minuten voor de thee kreeg DZOH weer goede kansen. Tom Hiemstra werd via een steekpass door het midden weggestuurd maar draaide de bal wel langs de doelman maar ook langs het doel. Even later een vrije bal maar de wordt goed afgeweerd. Juist op het moment dat je het niet verwacht kon Tom Hiemstra de zestien binnenkomen en zijn inzet verdween tussen de benen van de DESZ doelman in het doel. 1-0 en dat betekende ook direct het rustsignaal. In de tweede helft prbeerde DZOH direct door te drukken, maar pas tien minuten voor tijd was het Bastin Boer die de 2-0 kon scoren. Daarmee was ook het verzet van DESZ gebroken en Zorgde Joel Zweerink met zijn treffer in de slotfase voor een 3-0 eindstand en plaatst DZOH zich voor de 2e knock-out bekerronde.