Schoonebeek en SVV 04 uitgeschakeld

SHOONEBEEK – Terwijl Protos in poule 288 na winst een 4-3 winst op Schoonebeek en een 1-1 gelijkspel tegen SVV 04 op 6 punten stond, stond er voor SVV 04 en Schoonebeek in de laatste poulewedstrijd alleen nog de eer op het spel. De wedstrijd op sportpark de Kampen had gezien het vele publiek toch wel een echte derbysfeer. De thuisclub ging daar het beste mee om door al vrij snel via Stan Sibon op een 1-0 voorsprong te komen. In de eerste helft golfde het spel wat op en neer en was er niet echt een bovenliggende partij, maar de thuisclub leek de wedsstrijd al voor de thee in het slot te gooien toen Rik Piek zijn ploeg op een 2-0 voorsprong wist te zetten. De ruststand werd 2-0, maar in de tweede helft stond er een Schoonebeek in het veld die zich niet zo maar naar de slachtbank lieten leiden. In de 52e minuut leverde de aanvalsdrift de aansluiting op via een doelpunt van Leon Steffens. 1-2. Tien minuten later viel zelfs de 2-2 door Twan Steffens. SVV 04 begreep dat er iets moest gebeuren want Schoonebeek leek ontketend. Het was Rick Piek die met zijn tweede treffer SVV 04 weer op voorsprong wist te zetten. 3-2. Met nog twintig minuten te gaan werd het toch nog spannend. Uiteindelijk kreeg Schoonebeek toch nog waar het ook recht op had en dat was een punt. Leon Steffens zorgde op de valreep voor een 3-3 eindstand.