SVBO (zat) laat het in de tweede helft liggen

BARGER OOSTERVELD – Niet alleen de 5-3 nederlaag tegen het hoger geplaatste DKB uit De Krim, maar de enkelbreuk bij Giovanni Akgun in de allerlaatste minuut van de wedstrijd. Akgun kwam ongelukkig neer bij een hoge inzet en moest naar het ziekenhuis worden vervoerd. De wedstrijd begon niet zoals trainer Jan Moes graag wilde, want zijn ploeg stond binnen 10 minuten op achterstand door een doelpunt van David van Zandwijk. 0-1. SVBO wist daarna toch snel de wedstrijd weer naar zich toe te trekken en zorgde Nick Klingenberg in de 20e minuut voor de gelijkmaker. 1-1. Weer 10 minuten later kwam het zelfs op voorsprong doordat DKB onder druk van Stan Wolbers de bal in eigen doel zag verdwijnen. Met deze 2-1 voorsprong werd ook de rust bereikt. Jan Moes: ,,Wij waren in de eerste helft de betere ploeg en kregen in het begin van de 2e helft grote mogelijkheden om de 3-1 te scoren, maar dat lukte niet”. Bij DKB lukte het wel om te scoren. Na een uur spelen waren het Remco Kerssies en David van Zandwijk die binnen vijf minuten de 2-1 achterstand naar een 3-2 voorsprong voor DKB tilden. Jan Moes: ,,Toen DKB op 2-2 kwam en ook nog snel daarna de 2-3 scoorde hadden wij nog wel de veerkracht genoeg om op 3-3 te komen via Nick Klingeberg. Toen het in de 80e minuut 3-4 werd was de wedstrijd wel gespeeld en werd het in de slotminuten ook nog 3-5. Een flinke domper voor ons dus. Niet alleen de nederlaag maar ook vooral de enkelbreuk van Giovanni doet heel veel pijn in de groep. “besluit SVBO trainer Jan Moes.