Drenthina verrast koploper LTC

EMMEN - In de zaterdag 2e klasse J zorgde Drenthina voor een flinke verrassing om koploper LTC met een 3-1 nederlaag weer terug naar Assen te sturen. Het leek daar in het eerste kwartier niet op, want LTC voetbalde gemakkelijker en wist Drenthina op eigen helft vast te zetten zonder echte kansen te creëren. Daar putte Drenthina toch moed uit als het zelf de aanval kon zoeken. Na ongeveer een half uur had dat succes via een treffer van Joël Zweerink. 1-0 en daarmee werd ook de nonchalance van koploper LTC dat met de gedachten in het veld liep van: “dit varkentje wassen wij wel even” goed afgestraft. Met deze nipte 1-0 voorsprong gingen de mannen van het trainerskoppel Peter Timmer en Bas Boersma ook aan de rust. Na de thee kreeg begon LTC weer bovenliggend aan de wedstrijd en wist via een sublieme achterwaartse pass Stefan Kuntz in stelling te brengen en kon de 1-1 scoren. Daarmee leek LTC toch weer op koers, maar Drenthina dacht daar anders over. Het bleef zoeken naar mogelijkheden om te scoren. Na een snelle uitval over rechts wist Kees Plaatje enkele minuten later de achterlijn te halen en zijn voorzet op maat werd door Roland Koops keurig binnen gekopt. 2-1. Daarmee was het verzet van LTC eigenlijk al een beetje gebroken ook al moest doelman Yannick Berends nog wel een paar keer zijn klasse tonen. Een kwartier voor tijd wist Drenthina de wedstrijd helemaal in het slot te gooien toen de bal vlak voor het doel voor de voeten van Kees Plaatje viel en hij de bal koelbloedig langs LTC doelman Jesse Boertien wist te tikken. 3-1 en dat werd uiteindelijk ook de eindstand en Drenthina pakte dik verdiend de drie punten binnen.