SVBO maakte het onnodig spannend

BARGER OOSTERVELD – In de zondag 1e klasse F wist SVBO zondagmiddag ternauwernood de drie punten in Barger Oosterveld te houden. Na een 2-0 voorsprong bij rust eindigde de wedstrijd tegen GAVC uit Grou in een 3-2 overwinning voor de geelzwarten. SVBO begon aan dit duel met voor het eerst weer na bijna twee jaar met Maarten Wielens in de basis. En die had in het half uur dat hij speelde een flinke inbreng. Een lange bal van Stefan Kuper kwam bij Maartens Wielens terecht die de bal precies voor de voeten van Davy Wessels kopte en hij SVBO binnen 10 minuten op een1-0 wist te zetten. Even later gelijk weer een mogelijkheid voor SVBO, maar zowel Dylan Wessels als Maarten Wielens zagen hun schot geblokt worden en schoot Stans Kroeze na een goede aanval de bal naast het doel. Wielens leverde daarna nog een voorzet af maar de inglijdende Robin Heijne kwam net een teenlengte te kort. Uit een goede vrije bal van Roy Jagt was het Stefan Kuper die de 2-0 scoorde. Na rust ging GAVC op zoek naar de aansluitingstreffer. GAVC bleef druk houden, maar in de counter had SVBO de wedstrijd kunnen beslissen. Een uitstekende dieptebal van Roy Jagt kwam terecht bij Heijne die alleen op de keeper af kon. Helaas werd de stift van Robin Heijne door de doelman goed geblokt. Ook in het laatste kwartier bleef GAVC naar voren gaan en kreeg ook de beloning. Na een aanval over hun rechterkant werd de bal breed gelegd en laag in de verre hoek raak geschoten door Nadim Feenstra. 2-1. Na deze 2-1 zag Robin Heijne in een één op één situatie de bal net langs de verkeerde kant van de paal gaan. Het werd toch nog 2-2 nadat de geheel vrijstaande Feesntar de bal bij de 2e paal kon binnenschieten. SVBO kreeg nog één keer een vrije bal aan de rechterkant en Roy Jagt legde de bal bij de tweede paal waar Nick Hidding de bal kon binnen knikken. 3-2 en heeft SVBO nu dus uit 2 wedstrijden, 6 punten gehaald. Volgende week gaat het op bezoek bij de koploper WVV.