FC Emmen sluit voorbereiding af met winst op OFI Kreta

EMMEN - Nadat de FC Emmen dinsdagavond in Terwolde de oefenwedstrijd tegen Go Ahead Eagles met 3-2 wist te winnen bleef het ook in de laatste wedstrijd van de voorbereiding ongeslagen. Na ruime winst tegen de amateurs van Rolder Boys, Nieuw Buinen en Drents Verbond bleef FC Emmen ook ongeslagen met gelijke spelen tegen FC Groningen (1-1) en FC Zwolle(1-1) en winst op Go Ahead Eagles (2-3) werd afgelopen donderdagavond met 3-0 gewonnen van OFI Kreta. FC Emmen kwam in de 23e minuut op 1-0 nadat een afgeslagen inzet van Marko Kolar door Michael de Leeuw langs doelman Ioannis Dermitzakis werd geplaatst. 1-0 en nog geen vijf minuten later kopte Jafar Arias uit een hoekschop van Nikolai Laursen de 2-0 binnen. Dat werd ook de ruststand. In de tweede helft gingen de Emmenaren op zoek naar meer doelpunten. Freddy Quispel die na de thee zijn opwachting maakte, zorgde met een vrije trap voor gevaar en kreeg Marko Kolar nog een goede schietkans. De derde Emmer treffer viel in de 57e minuut. Marko Kolar werd aangespeeld door Freddy Quispel en schoot de bal laag in de verre hoek binnen. 3-0 en dat werd ook de eindstand. Door deze overwinning kan FC Emmen op een geslaagde voorbereiding terugkijken. Dick Lukkien en zijn manschappen kunnen aanstaande zaterdag 3 augustus met vol vertrouwen aan de nieuwe competitie gaan beginnen. De eerste tegenstand op de Oude Meerdijk is dan FC Groningen, aanvang 18.30 uur.