FC Emmen bekroond debuut in de eredivisie met overwinning

Beschrijving:
DEN HAAG - FC Emmen is zondagmiddag in Den Haag verrassend goed van start gegaan in haar eerste wedstrijd in de eredivisie. In de Cars Jeans Stadion werd na een 0-2 ruststand met 2-1 van ADO Den Haag gewonnen. FC Emmen begon redelijk goed aan de wedstrijd, maar na een kwartiertje trok ADO Den Haag de wedstrijd naar zich toe. In de 36e minuut was het echter wel FC Emmen dat de score opende. Glenn Bijl maakte zich voor eeuwig onsterfelijk bij FC Emmen door de bal op aangeven van Anco Jansen van afstand achter doelman Indy Groothuizen te knallen. 0-1. Vier minuten later werd het ook nog 0-2 nadat Wouter Marinus binnen de zestien werd aangetikt en scheidsrechter Martens de bal op de stip legde. Anco Jansen liet zich dat kansje niet ontgaan en tilde de stand naar een 2-0 ruststand voor FC Emmen In het begin van de tweede helft had FC Emmen de wedstrijd binnen enkele minuten in het slot kunnen gooien. Achtereenvolgend Anco Jansen, Luciano Slagveer en Caner Cavlan kregen kansen om de voorsprong verder uit te bouwen, maar verzuimden de bal binnen te schieten. ADO Den Haag werd daarna sterker en kwam na iets meer dan een uur spelen met een beetje geluk terug tot 1-2. Sheraldo Becker zag zijn inzet van richting veranderd door Nicklas Pedersen waardoor de bal langs de fantastisch debuterende doelman Kjell Scherpen in het doel vallen. Het was ook kjell Scherpen die vlak voor tijd met een geweldige reflex de 2-2 wist te verhinderen. Eindstand 1-2 en daarmee kon FC Emmen niet beter van start gaan. Zondagmiddag komt AZ naar de Oude Meerdijk en deze wedstrijd begint om 14.30 uur.