FC Emmen – Drents Verbond All Stars Team

Zondagmiddag hield FC Emmen de jaarlijkse open dag. Bij een heerlijke zomerse temperatuur van boven de 25 graden was het er zeer goed toeven. Vanaf half elf in de ochtend konden fans en andere belangstellenden er al terecht om het stadion te bekijken en uiteraard konden ze met de spelers op de foto. Om half drie in de middag werd ook nog eens geoefend. Voor de vijfde keer alweer in de voorbereidingsperiode. Tegenstander was het Drents Verbond All Star Team, een team dat is samengesteld uit leden van het Drents Verbond. Voorafgaand aan deze wedstrijden werden er nog nieuwe leden toegevoegd aan het Drents Verbond. Klik hier voor de nieuwe leden. Er kwamen behoorlijk wat mensen op de open dag af en ook tijdens de wedstrijd bleven ze, want ze wilden wel eens zien hoe vaak FC Emmen zou scoren. Uiteindelijk werd het 9-0. Halverwege de wedstrijd stond het al 7-0. Alexander Bannink brak de ban na een kwartier spelen: 1-0 uit een strafschop nadat Jafar Arias werd gevloerd. Daarna ging het heel hard met in de negentiende minuut wederom een treffer van Bannink en drie minuten later maakte hij zijn hattrick compleet door van grote afstand raak te schieten. Drie minuten daarna scoorde Glenn Bijl nadat hij de bal keurig over de doelman stifte. Nog voor het half uur maakte Emil Bijlsma de vijfde Emmer treffer. Henk Bos zorgde er vervolgens met twee treffers voor dat de Emmenaren met 7-0 de rust in gingen. In de tweede helft deed FC Emmen het een stuk rustiger aan al scoorde Emil Bijlsma wel snel de 8-0. Er waren op dat moment nog maar drie minuten in het tweede bedrijf gespeeld. Na een krap uur verliet het grootste gedeelte van de basisspelers het veld. Een half uur lang werd vervolgens niet gescoord; pas in de 78ste minuut scoorde Bijlsma zijn derde van de dag en bepaalde hij daarmee de eindstand op 9-0.