FC Emmen haalt dubbele cijfers in eerste oefenduel

Vrijdagavond begon de oefencampagne voor FC Emmen. In Schoonebeek werd zondag derdeklasser SVV’04 met 11-0 verslagen. Halverwege de wedstrijd stokte de teller voor de nieuwbakken eredivisionist bij 0-3. Jeugdspeler Freddy Quispel scoorde met twee treffers het vaakst voor de Emmenaren. Met achthonderd toeschouwers was de wedstrijd in Schoonebeek redelijk bezocht. Het publiek zag een prima startend FC Emmen dat al na drie minuten aan de leiding kwam door Hilal Ben Moussa. Daarna duurde het even tot de gasten wederom scoorden. SVV’04 verweerde zich kranig en hield tot de 22ste minuut stand. Wouter Marinus scoorde vervolgens de 0-2 na een goede actie van Jansen en het leek denkbeeldig dat er nog wel een aantal treffers tot aan de rust bij zouden komen. Dat was niet het geval, hoewel FC Emmen kansen genoeg kreeg er zeker vijf of zes te maken. SVV’04-verdediger Rick Piek schoot vervolgens de bal zeven minuten voor het einde van de eerste speelhelft in eigen doel en dus stond het na een helft voetballen 0-3. In de tweede helft kwam er bijna een volledig ander FC Emmen te staan: tien nieuwe spelers moesten gaan proberen de score verder op te voeren. Daar werd prima in geslaagd met maar liefst acht doelpunten. Jason Bourdouxhe maakte de 0-4 na nog geen tien minuten in de tweede helft te hebben gespeeld. Nadat Luciano Slagveer in het strafschopgebied werd gevloerd mocht Glenn Bijl vanaf de stip aanleggen om vervolgens de 0-5 te scoren. Een echte ‘Panenka’ was wat Bijl liet zien. Daarna ging het vrij rap: in het laatste half uur was het krachtsverschil erg duidelijk te zien: een vlot combinerend FC Emmen kreeg erg veel ruimte en schoot er nog eens zes in: Freddy Quispel, Emil Bijlsma, Luciano Slagveer, nog een keer Quispel, Kasper Oldenburger en Michael Chacon scoorden allen. Chacon schoot net als Glenn Bijl raak vanaf elf meter. Morgenavond oefent FC Emmen op het veld van de amateurs van Emmen tegen VV Emmen. De aanvang is wederom 19.00 uur.