FC Emmen wint ook tweede oefenduel

EMMEN – Na de ruim 11-0 overwinning op zondag 3e klasser SVV 04 in Schoonebeek stond ook het oefenduel tegen vv Emmen op het programma. Dat duel werd zaterdagavond gespeeld en eindigde na een 0-3 ruststand in 2-3 overwinning voor de profs. FC Emmen scoorde in Schoonebeek na rust acht keer, maar op het veld van vv Emmen scoorde de eredivisionist in de tweede helft niet. Tot aan de thee was er evenwel niets aan de hand voor de formatie van trainer Dick Lukkien: al na acht minuten leidde FC Emmen door een fraai afstandsschot van Anco Jansen die samen met Luciano Slagveer in de aanvalslinie begon. Jansen zorgde voor veel creativiteit en zwierf door de gehele voorste linie met als gevolg dat er aardig wat kansen ontstonden. Luciano Slagveer kreeg een paar beste mogelijkheden en ook Alexander Bannink. Laatstgenoemde scoorde in de 24e minuut de 0-2. Op slag van rust werd het 0-3 toen wederom Anco Jansen trefzeker was vanaf de stip. Zondag eersteklasser vv Emmen deed het tot aan de rust helemaal niet slecht. De ploeg kwam tot één kans, maar kreeg in de tweede helft meer kansen en scoorde ook nog twee keer: Patrick Eberhard zorgde in de 70e minuut voor de 1-3 en Jan Jaap Wever bracht drie minuten later de spanning voor het thuispubliek helemaal terug door de 2-3 te maken. FC Emmen creëerde na de thee te weinig om echt gevaarlijk te worden, maar won uiteindelijk wel. Aanstaande donderdag kruist FC Emmen de degens met 12 juli met Rolder Boys. Dit duel begint om 19.00 uur.