Nipte nederlaag voor Drenthina

EMMEN – Door de nipte 1-0 nederlaag tegen FC Meppel. Het doelpunt viel in de 42e minuut. Perryn de Kam werd goed aangespeeld en de bal viel een beetje gelukkig via de voet van doelman Yannick Berens en de paal in het doel. Drenthina kenmerkte zich in deze wedstrijd vooral door het vele balverlies door slechte passes, ongecontroleerde aanname van de bal waardoor de tegenstander steeds simpel het leer kon opeisen. Na een half uur spelen was het FC Meppel dat de eerste kans kreeg. Emiel Kwant kopte uit een hoekschop de bal op de lat. Vlak voor rust moest Drenthina doelman Yannick Berends het antwoord schuldig blijven op een inzet van Perryn de Kam. Geheel vrijstaand midden voor het doel kon hij aanleggen en zag de bal via de voet van doelman Berends en de paal in het doel caramboleren. 0-1. Met deze zeker niet onverdiende 0-1 stand gingen de spelers aan de thee. In de tweede helft bleef het een beetje hetzelfde beeld van de wedstrijd met een iets feller FC Meppel dan de thuisclub Drenthina dat wel de betere kansen kreeg om de stand gelijk te trekken. Bernard Bakker zag een kopbal op de lat belanden en de in de tweede helft ingebrachte Kees Plaatje wist een goede mogelijkheid niet in een doelpunt om te zetten. Eerst schoot hij uit een voorzet voorlangs en even later probeerde hij Mark Lubberts te bereiken, maar die wist de bal net niet het laatste tikje te geven. Uiteindelijk bleef het dan ook bij de 1-0 voor FC Meppel waardoor Drenthina nog steeds niet in veilige haven is met de komende wedstrijd tegen koploper Pelikaan S in het vooruitzicht