DZOH als collectief langs NEC Delfzijl

EMMEN – Dit is het resultaat van echt teamwork, was de eerste reactie DZOH trainer Martin Drent nadat het laatste fluitsignaal van de wedstrijd tegen NEC Delfzijl had geklonken. In de beginfase werd er overigens vrij rommelig gespeeld door beide teams waarbij NEC Delfzijl iets beter aan de bal was. De eerste kans kreeg DZOH via Wouter Smallenbroek die zijn inzet op de paal uiteen zag spatten. Even later moet doelman Nick Scheper gestrekt naar de hoek op een strak laag schot van de gasten uit Delfzijl. Op slag van rust sloeg DZOH toch nog toe. Ruud Klingeberg, de uitblinker in deze wedstrijd, stuurde op simpele wijze op de achterlijn een verdediger het bos in en zag zijn mooie gedraaide voorzet door Tim Middeljans binnenkoppen. 1-0 en dat werd ook de ruststand. De tweede helft begon voortvarend van de mannen in De Rietlanden want binnen enkele minuten stond er 2-0 op het scorebord. Tim Asman maakte geen fout nadat hij zijn tegenstander de hakken liet zien en alleen voor de Delfzijlster doelman verscheen. De Neptunia-Eems Boys combinatie uit Delfzijl liet daarna de kopjes nog niet hangen en Juri Slot bracht in de 55e minuut de spanning weer terug door een simpele kopbal in de hoek. 2-1. Nadat doelman Nick Schepers nog een tweetal kansen van NEC Delfzijl onschadelijk had gemaakt, bracht DZOH trainer Martin Drent Max Heijnen in voor Wouter Smallenbroek. Nadat Heijnen eerst nog van dichtbij naast schoot gooide hij een kwartier voor tijd de wedstrijd in het slot met een diagonaal schot in de verste hoek. 3-1. De wedstrijd was gelopen en Martin Drent gunde uitblinker Ruud Klingenberg vlak voor het einde een verdiende publiekswissel. Eindstand 3-1 en komende donderdag wacht de inhaalwedstrijd thuis tegen Nieuwleusen.