Almere City FC houdt FC Emmen op 2-2

ALMERE - FC Emmen heeft zich in de zondagssessie te Almere van een goede en minder goede zijde laten zien. Het goede was dat de ploeg een snel opgelopen 2-0 achterstand wegpoetste en het minder goede was dat het voor de vijftiende keer genoegen nam met een gelijkspel. Toch handhaafde FC Emmen zich hiermee op de vijfde plaats. Dat Almere City de momenteel slechtst presterende ploeg in de Jupiler League is was aan de eerste helft niet af te lezen. Voor FC Emmen was het echter wel even schrikken. Eerst na een kwartier een doelpunt van Silvester van der Water die Nick Bakker te vlug af was. 1-0. Drie minuten later scoorde ook Arsenio Valpoort, die Jeroen Veldmate uitkapte, met een strak schot in de rechterhoek de 2-0. Gelukkig voor FC Emmen kwam er redelijk snel een reactie want in de 22e minuut zorgde Mario Bilate met een knappe goal voor de aansluitingstreffer. Wat de hoeveelheid kansen betrof had FC Emmen na een half uur ook op 2-2 moeten staan. Een perfecte voorzet van Cas Peters had door Mario Bilate ingekopt moeten worden maar hij faalde deze keer. Na de thee was het amusement een tikkeltje minder omdat de thuisclub wat geslotener ging voetballen maar de start van FC Emmen was desondanks naar wens. In de vierde minuut kwam de formatie uit Emmen op gelijke hoogte. Opnieuw een goede rol voor Mario Bilate die de bal na een solo in de doelmond plaatste waarop Almere verdediger Damon Mirani zo onfortuinlijk was zijn eigen doelman te passeren: 2-2. Ondanks wat mogelijkheden aan beide kanten bleef deze stand inclusief drie minuten extra tijd overeind. Almere City FC kon daar best tevreden mee zijn want het doorbrak met deze uitslag een slechte serie, maar FC Emmen was begrijpelijk lichtelijk teleurgesteld.