De Kikker wint van Koploper Orca.

EMMEN - Het was alles of niets in de waterpolotopper tussen nummer één Orca uit Leeuwarden en nummer twee de Kikker zaterdagavond in het Aquarena in Emmen. Er stond veel op het spel. Bij verlies van de Emmer poloers zou Orca alvast het kampioensfeest kunnen vieren. Het liep deze keer anders. De mannen van coach Oleg Grooten kwamen goed uit de startblokken en liepen in het eerste kwart gemakkelijk uit naar 3-0. De ploeg bleef ook in de tweede periode de bovenliggende partij. Een periode die in de allerlaatste seconde het mooiste doelpunt van de avond opleverde. Dirk Kerstens kreeg op eigen helft de bal aangespeeld en met zijn uithaal scoorde hij diagonaal in de bovenhoek de 5-1 binnen. Een schot dat als een kanonskogel de verbouwereerde Orca goalie kansloos liet. Achteraf zij de verslagen keeper dat hij de bal niet eens heeft gezien. De Kikker controleerde in het vervolg van de wedstrijd en wist ondanks de meer fysiek spelende Friezen de voorsprong vast te houden. In het vierde en laatste part leek het er op dat de gasten zich toch nog terug in de wedstrijd wisten te knokken toen ze bij een stand van 7-4 een man meer situatie mochten uitspelen maar Dylan Veerbeek die in het slotstuk van de wedstrijd keeper Marc de Jonge verving bleef heer en meester in zijn goal. En met doelpunten van Manfred Lippold en aanvoerder Ralf Luycx kreeg de overwinning op de Friezen nog meer glans. De Kikker heeft met nog zes wedstrijden te gaan drie punten achterstand op Orca dat één wedstrijd meer heeft gespeeld. Doelpunten de Kikker: Dirk Kerstens (3), Manfred Lippold (3), Paul Kerstens (1), Marten Sanderse (1) en Ralf Luycx (1). Stand: 1. Orca 17-48, 2. De Kikker 16-45, 3. Drachten 16-39, 4. Neptunia Sneek, 15-31.