VCG maatje te groot voor VEV

KLAZINEAVEEN NOORD – In de zaterdag 5e klasse E walste VCG uit Geesbrug over VEV heen. Na een 0-5 ruststand eindigde het duel op het sportpark achter de kerk in Klazienaveen Noord in een 9-1 overwinning voor VCG. Halverwege de wedstrijd stond het al 0-5 door doelpunten van Bertin van der Ham, Erwin Doorn, Kevin Feeleus, Justin Feddema en Sander van Veen. De mannen van trainer Anne Krist hadden na het verlies van 7-2 bij Nieuw Balinge, waren op alle fronten te betere van VEV. Dit tot ontsteltenis van assistent trainer Harrie Schepers die geen schim van zijn ploeg zag die bij de start van het seizoen nog met 2-2 gelijkspeelde tegen Damacota. In de tweede helft ging VCG, die na drie seizoenen in de reserveklasse te hebben gespeeld, verder op de voet van de eerste helft. Kevin Feeleus en Patrick Kreeft tilden de stand naar 0-6. In de 35e minuut ontstond er een kleine opstoot met als gevolg dat Ben Boer en Mike Schoonewille met rood voortijdig naar de kleedkamer konden. De daaruit voorvloeiende vrije bal werd door Kevin Gossen voor de eretreffer zorgde. 1-7. Het slot-akkoord was toch weer voor VCG dat met nog twee treffers de eindstand op1-9 bepaalde.