FC Emmen niet tegen PEC Zwolle opgewassen

Beschrijving:
WIJTHMEN - FC Emmen heeft in de eerste serieuze testwedstrijd van de voorbereiding haar meerdere in PEC Zwolle moeten erkennen. De eredivisionist won in het onder de rook van Zwolle liggende Wijthmen met 3-0, een eindstand die redelijk in overeenstemming met de krachtsverhouding was. Na drie wedstrijden tegen amateurs werd het tijd voor FC Emmen om een echt meetpunt in het programma op te nemen en daarvoor werd PEC Zwolle uitgekozen. Resultaat: FC Emmen schoot te kort en verloor met duidelijke cijfers hoewel het in fasen redelijk partij kon bieden. Coach Dick Lukkien is uiteraard op zoek naar de ideale bezetting en het duel tegen de Zwollenaren zal hem zeker meer duidelijkheid hebben gegeven. De Emmenaren gingen op sportpark De Elshof wel goed van start en hadden na vijf minuten eigenlijk op voorsprong moeten komen. Linkervleugelverdediger Glenn Bijl kreeg de eerste mogelijkheid maar zag zijn inzet door doelman Diederik Boer weggebokst worden voor de voeten van Cas Peters die zijn uithaal wederom door Boer zag worden gestopt. De aanval was daarmee nog niet ten einde want de rebound belandde voor de voeten van opnieuw Bijl maar hij schoot nu over. Waarmee een bijna honderd kans niet werd benut. De Zwollenaren hadden meer geluk want in de tiende minuut kende scheidsrechter Van der Eijk de thuisploeg een strafschop toe. Josimar Lima zou een overtreding op Ryan Thomas hebben gemaakt wat door alle Emmenaren werd bestreden. De strafschop werd vervolgens door Bram van Polen benut. Daarna werd PEC Zwolle de betere ploeg tegen een soms onrustig en onzuiver spelend FC Emmen. Na dik een half uur werd het 2-0 door de van De Graafschap overgenomen spits Piotr Parzyszek. De Pool kreeg kort daarop een tweede mogelijkheid maar vond toen doelman Dennis Telgenkamp op zijn weg. Pas kort voor rust kwam FC Emmen aanvallend weer in beeld met een van richting veranderd schot van Youri Loen dat over de lat vloog. Na de rust keerden Willem Huizing en Hilal Ben Moussa niet terug en werden vervangen door Michael Chacon (zijn proefperiode werd met een week verlengd) en Keziah Veendorp. Dat gaf wat meer body aan het middenveld en FC Emmen probeerde het spel op de helft van de Zwollenaren te verplaatsen. Dat lukte met veel inzet ook wel, zonder overigens echte kansen te creëren. Hoewel Cas Peters een strafschop claimde toen hij in de zestien werd onderuit geschoffeld maar de arbiter kneep nu een oogje toe. Het had de stand wellicht iets aantrekkelijker kunnen maken maar in plaats daarvan kwam de thuisploeg zeventien minuten voor het einde op 3-0. Een mooi doelpunt dat wel, Adam El Idrissi knalde de bal diagonaal in de rechterbovenhoek.