Drenthina in ondertal naast kampioen HZVV

Beschrijving:
EMMEN - In de zaterdag 1e klasse E werd HZVV kampioen ondanks dat het niet verder kwam an ene 1-1 gelijkspel tegen het reeds gedegradeerde Drenthina. De ploeg van trainer Gerrie Benes bood veel tegenstand ondanks dat het in de 37e minuut met een man minder verder moest door een rode kaart van Max Alders. Gezien de overtreding volgens velen een te zware straf voor zijn overtreding. In de tweede helft was HZVV wel de bovenliggende partij maar de groenwitten wisten onder aanvoering van aanvoerder Bas Boersma toch mogelijkheden om te scoren te creëren, maar werden niet benut. In de 68 minuut leek HZVV het kampioenschap iets meer glans te geven met een overwinning toen het in de 68e minuut op een 1-0 voorsprong kwam door een treffer van Frank Strijker. 0-1. Het antwoord van Drenthina kwam heel snel want binnen een minuut had het de achterstand weggewerkt. Uit ene hoekschop kopte aanvoerder Bas Boersma in zijn voorlaatste wedstrijd voor Drenthina de bal tegen het net. 1-1. HZVV dat inmiddels wist dat naaste concurrent ‘d Olde Veste op een 3-0 achterstand stond in Buitenpost, wilde nog wel gaan voor de volle winst maar uiteindelijk bleef het bij de 1-1 gelijke stand. HZVV is met nog één wedstrijd te gaan kampioen en mocht de kampioenschaal in ontvangst nemen. Drenthina kan zich gaan opmaken voor een terugkeer in de 2e klasse J, maar dan zonder de gedreven aanvoerder Bas Boersma die wel voor de club behouden blijft. Aanvoerder Bas Boersma scoorde in zijn laatste wedstrijd ook nog even een doelpunt. Uit een hoekschop kopte hij de bal prima binnen. (foto Bennie Wolbers)