SC Angelslo verliest van Hoogeveen en speelt nacompetitie

EMMEN - Zaterdag ontving SC Angelslo VV Hoogeveen en met nog twee wedstrijden te gaan in deze competitie waren de belangen voor beide partijen groot: Hoogeveen speelt voor het kampioenschap, terwijl Angelslo nacompetitie probeert te ontlopen. In het begin waren de twee ploegen aan elkaar gewaagd,maar in 23e minuut zette Raymond Zwiers Hoogeveen op 0-1 door de bal vanuit een corner binnen te koppen. Angelslo probeerde daarna de gelijkmaker te forceren, maar was ongelukkig voor de goal. In de 29e minuut werd het 0-2, toen Ruben de Haas de bal in de linker benedenhoek kon schieten. In de 42e minuut kwam Angelslo op 1-2, maar na het vlagsignaal van de Hoogevener grensrechter ging de scheidsrechter verhaal halen en keurde de treffer onterecht af. Met de 0-2 stand werd gerust. Na de thee was het Hoogeveen dat het betere van het spel had, mede doordat Angelslo probeerde de aansluitingstreffer te forceren. In de 60e minuut werd Hoogeveen aan de 0-3 geholpen toen de scheidsrechter het vlagsignaal van de Angelslogrensrechter negeerde. Guido ten Cate kon daardoor na een breedtepass de bal simpel kon binnentikken. Nu ging de scheidsrechter geen verhaal halen en ontstond er enig tumult, echter zonder resultaat. In de 89e minuut scoorde Ten Cate opnieuw: de 0-4 was tevens de einduitslag van deze wedstrijd. Inmiddels was het bericht uit Barger-Oosterveld gekomen dat SVBO had weten te winnen van SVV’56, waardoor SC Angelslo blijft steken op de tiende plaats en moet gaan spelen voor klassebehoud.