Veel doelpunten bij DZOH – Klazienaveen

EMMEN – De derby in de zaterdag 2e klasse J tussen DZOH en Klazienaveen eindigde in een 4-3 overwinning voor de thuisclub. In de eerste helft Toch was het Klazienaveen dat via Yorin Habing via een strafschop Klazienaveen op voorsprong zette. 0-1. DZOH ging daarna op jacht naar de gelijkmaker en die viel na een half uur spelen. Na een aanval over rechts bereikte de voorzet van Gerben Rog aanvoerder Roy Stroeve op maat en scoorde de 1-1. Nog voor rust werd DZOH de bovenliggen de partij. Via een dieptepass stuurde Roy Stroeve op links Max Heijnen op weg naar uitlopende doelman Joep Verhaar. Met een prachtig hoge lob viel de bal precies achter de lijn in het doel. 2-1. Na de hervatting was het Klazienaveen die snel weer orde op zaken stelde met een treffer van Nick van der Sleen. 2-2. Vlak daarop had van der Sleen nog een kans maar schoot van dichtbij over. Even later was DZOH weer aan bod via Gerben Rog die met een prachtige volley een voorzet langs de kansloze Klazienaveen doelman Joep Verhaar knalde. 3-2. DZOH trainer stuurde daarna Yannick van Duin het veld in voor Bastin Boer, maar Klazienaveen trok de stand weer gelijk via Iwan Lambers die van dichtbij kon intikken. 3-3. Dat was het sein voor DZOH trainer Martin Drent om de van een blessure terugkomende Jeroen Smit in te brengen. Martin Drent: ,,Jeroen is een basisspeler, maar als het niet nodig wilde ik hem nog rust gunnen en niet inzetten, maar na de 3-3 was de nood hoog en had ik hem wel nodig”. Een goede wissel want nadat Yorin Habing Klazienaveen op 3-4 had kunnen zetten, waren het de wissels van Martin Drent die voor de volle winst zorgden. Op aangeven van Jeroen Smit scoorde Yannick van Duin de 4-3 binnen. En dat werd ook de eindstand.