DZOH slaat in laatste kwartier toe

EMMEN - In de zaterdag 2e klasse J deed DZOH goede zaken door na een 1-1 ruststand met 3-2 van Pelikaan S te winnen. De mannen van trainer Martin Drent begonnen voortvarend aan de wedstrijd, want binnen enkele minuten lag de eerste bal al tegen het netje achter de Pelikaan S doelman. Vanuit een hoekschop kopt Bjorn Blink de bal binnen 1-0. Het eerste deel van de wedstrijd was DZOH de bovenliggende partij terwijl Pelikaan S pas halverwege de eerste helft een doelpoging deed via Joshua St. Juste. Pelikaan S kreeg daarna wel meer veldoverwicht zonder echt uitgespeelde kansen. Tien minuten voor de thee kwamen de Groningers wel op gelijke hoogte nadat Wim van Bavel uit een overigens onterecht gegeven hoekschop de bal binnen kopte. 1-1 en dat werd ook de ruststand. Na de hervatting leverden omzettingen bij Pelikaan S. direct enkele mogelijkheden op waarvan de derde gelijk raak was. Danny Holband plaatste de bal keurig in de verste hoek. 1-2. Deze achterstand werkte even door bij DZOH, maar langzaam werd de druk toch weer opgevoerd. Er kwamen kansen voor Tim Middeljans, Max Heijnen en Yannick van Duynvonden, maar Pelikaan doelman Jordi Tent stond steeds in de weg. De doelman was wel kansloos op een inzet van Ruud Klingenberg na slecht verdedigen van Wim van Bavel. 2-2. DZOH kreeg toen het gevoel dat er nog meer in zat. Een duwtje van Van Bavel in de rug van Roy Stroeve binnen de zestien betekende enkele minuten voor tijd een strafschop. Roy Stroeve nam zelf de verantwoording en tikte de bal binnen. 3-2 en dat werd ook de eindstand.