SVBO in slotfase onderuit tegen Achilles 1894

SVBO in slotfase onderuit tegen Achilles 1894 BARGER OOSTERVELD – In de zondag 1e klasse F ging SVBO in de slotfase van de wedstrijd alsnog met 3-1 onderuit tegen Achilles 1894. De eerste echte kans was er al in de vijfde minuut voor SVBO toen Maarten Wielens, die voor het eerst dit seizoen weer zijn opwachting maakte in de basis van trainer Rolf Veneboer, leek door te breken. Net binnen de zestien werd hij door twee spelers van Achilles 1894 in de tang genomen. Scheidsrechter Joukje de Jong uit Heerenveen verzuimde echter een strafschop te geven. De koploper uit Assen bleef wel de beter voetballende ploeg en nam na iets meer dan een kwartier een 1-0 voorsprong via Stan Haanstra. SVBO weet daarna toch nog wel enkele mogelijkheden uit de spelen, maar Robin Heine en Maarten Wielens hadden weinig geluk met hun schoten. De eerste helft werd dan ook afgesloten met een 0-1 stand. In de tweede helft probeerde Achilles 1894 de wedstrijd snel op slot te zetten, maar in de fase bleek doelman Lennon Ebeltjes het grote struikelblok. In de 69e minuut kreeg SVBO dan toch nog loon naar werken toen een de bal na een goede aanval bij Maarten Wielens terecht kwam en deze de bal met een fantastische curve in de verre hoek achter Achilles 1894 doelman Amo de Jong te plaatsen. 1-1 en dat leek ook de eindstand te gaan worden, maar in de extra tijd sloegen de Assenaren alsnog toe. Staan Haanstra en Stijn Bijlsma bepaalden uiteindelijk de beetje geflatteerde eindstand van 1-3.