Thomas van der Wal wint Politiecross Emmen

Thomas van der Wal wint Politiecross Emmen EMMEN - Thomas van der Wal uit Klazienaveen is zaterdagmiddag winnaar geworden van de 10km loop tijdens de 39e Politie Kerstcross met start en finish op het sportpark van de voetbalvereniging Drenthina aan de Oude Roswinkelerweg. Van der Wal liep op het parcours dat de deelnemers grotendeels door de Emmerdennen voerde een tijd van 41.10 min. Nederlands kampioen marathon Egbert Zijlstra uit Barger Oosterveld werd tweede met een achterstand van 26 seconden. Derde werd Jos Arends uit Borger in een tijd van 44.01 min. Hetty van Burg uit Borger won de 10km bij de dames in 57.40 voor Maaike van der Werf uit Woltersum die net op de streep werd geklopt in dezelfde tijd als Van der Werf. De strijd op de 5km werd bij de heren ene Emmer aangelegenheid met Jos Lotterman in een tijd van van 22.28 als eerste. Hij werd gevolgd door Erwin de Jong in een tijd 23.51 en de derde podiumplaats ging naar Arjen Kiers 24 minuten en 48 seconden nodig had voor de 5km. Bij de dames kwam er slecht één dame aan de start en dat was Jacqueline Vrielink uit Emmen in ene tijd van 33.08 minuten.