Zwartemeer via strafschoppen door naar de volgende bekerronde

KLAZIENAVEEN – Zwartemeer plaatste zich via strafschoppen ten koste van Sweel voor de 2e KO-Ronde van de districtsbeker. De wedstrijd begon met een overwicht van Zwartemeer en dat werd in 1e minuut vertaald in een doelpunt van Maurice Heine via een prachtig diagonaal schot laag in de verste hoek. 1-0. Daarna waren het toch nog de mannen van trainer Ruud Jalving die de wedstrijd naar zich toe wisten te trekken. Binnen drie minuten stond het al weer gelijk na een misverstand tussen de Zwartemeer doelman en zijn verdedigers en Wilfred Kuiper simpel de 1-1 kon scoren. In de 19e minuut zag het er niet goed uit voor Zwartemeer want Sleen aanvoerder Remmert Verbrugge wist zijn ploeg naar een 2-1 voorsprong te schieten. Zwartemeer was even aangeslagen, maar ging daarna op jacht naar de gelijkmaker. Eerst was er nog een kans voor Sweel via Wouter van der Veen maar doelman Michel Snippe kwam goed uit zijn doel. Aan de andere kant kon Maurice Heine een voorzet binnen te knallen, maar Martijn van der Veen kopte de bal op de lijn uit het doel. De blessuretijd was al ingegaan en leek Sweel met 2-1 het bekerduel tegen Zwartemeer te gaan winnen, maar het liep echter even anders, want Maurice Heine kopte zijn ploeg naast Sweel en sleepte met de 2-2 een strafschoppenserie uit het vuur. Daarin toonde Zwartemeer zich de beste. Eerst was het Michel Hofman van Sweel die naast schoot en terwijl Zwartemeer vier keer doeltreffend was zag Jan Roelof Jansen zijn inzet gestopt door doelman Michel Snippe en Zwartemeer verdergaat in de beker.