vv Emmen niet langs Sc Erica

vv Emmen niet langs Sc Erica EMMEN – Op sportpark Meerdijk eindigde zondagmiddag de derby in de zondag 1e klasse F tussen vv Emmen en Sc Erica in een 1-1 gelijkspel. Het meest gelukkige daarmee zal Sc Erica zijn geweest want de mannen van trainer Claus Boekweg stonden bijna de gehele wedstrijd onder druk van de Enmenaren. Toch wist Emmen dat overwicht niet in doelpunten om te zetten. Pas halverwege de eerste helft moest Sc Erica doelman Joost Schrik in actie komen bij een doorbraak van Maikel Arling. Nadat de Erica goalie nog een bal vlak over de lat zag gaan stond het kwartiertje voor de thee toch 1-0. Een wereldgoal is wat te veel gezegd, maar van afstand wist Sem Nijkamp de bal in eens met een volley in de rechterbovenhoek te plaatsten. 1-0 en dat werd ook de ruststand. In het tweede part bleef vv Emmen de bovenliggende partij ook al kreeg Sc Erica wel meer balbezit en zagen de toeschouwers af en toe een schotje op het doel van vv Emmen. Ook Emmen kreeg nog een paar goede mogelijkheden maar waren niet aan de spitsen besteed. Verrassend was het dan ook dat Sc Erica na een snelle tegenaanval plotseling een afvallende bal voor de voeten van Robert Torenbosch viel en deze bal bijna net als Sem Nijkamp maar iets lager in het Emmer doel knalde. Dat werd ook de eindstand, want in blessuretijd wist Sc Erica doelman Joost Schrik een punt voor zijn ploeg veilig te stellen door nog een bal uit de bovenhoek te tikken. Eindstand derhalve 1-1 en daarmee deed vv Emmen zich misschien iets te kort, maar Sc Erica nam een kostbaar puntje mee naar Erica.