FC Emmen wint maar heeft handen vol aan RKC Waalwijk

FC Emmen-trainer Dick Lukkien kon en wilde er niet omheen tijdens de persconferentie na afloop van de thuiswedstrijd tegen RKC Waalwijk. Het had de thuisclub een tikkeltje mee gezeten erkende hij ruiterlijk. ,,'RKC Waalwijk heeft iets te weinig gekregen en wij iets teveel. Dat neemt niet weg dat ik blij met de drie punten ben.'' Matchwinner was Rogier Krohne die evenals in zijn eerste wedstrijd tegen Jong Ajax geen eindstation na een briljante aanval was maar precies op de goede plek stond. Een eigenschap die elke club goed kan gebruiken. Cas Peters moest nog toekijken. Gersom Klok in duel met Pieter Langedijk. FC Emmen had tegen Jong Ajax vooral een goede eerste helft gespeeld en was van plan daarop voort te borduren. ,,We hadden ons voor genomen de volgende stap te maken'', aldus trainer Dick Lukkien. ,,Maar dat is ons de hele wedstrijd eigenlijk niet goed gelukt. Vaak slordig aan de bal en RKC had voor rust voor kunnen staan. Ik was blij dat we met 0-0 gingen rusten. De 1-0 na de rust kwam voort uit een spelhervatting maar dat hoort er natuurlijk ook bij. In de slotfase hadden we mazzel dat Telgenkamp nog een ballen goed pakte. Maar ondanks alles moet ik de ploeg wel een compliment geven want er werd keihard gewerkt.'' Rogier Krohne zit klem tussen twee Waalwijkers. Issa Kallon wordt op de huid gezeten door Steef Nieuwendaal (Foto's: Boudewijn Benting) Goede voornemens worden nogal eens doorkruist door een tegenstander die dwars ligt. Dat moest FC Emmen in de eerste thuiswedstrijd van het seizoen ook ervaren. RKC Waalwijk is, zoals het nu lijkt, niet meer het lelijk eendje zoals in het afgelopen seizoen. Trainer Peter van den Berg heeft de selectie versterkt met een drietal ervaren spelers die allen minimaal tweehonderd duels betaald voetbal achter de rug hebben. Een 6-1 zege zoals vorig seizoen zat er duidelijk niet in voor FC Emmen dat in de eerste helft nauwelijks kansen kreeg. RKC kreeg mogelijkheden in de beginfase voor Fred Benson, hij miste bij de tweede paal, en kort voor de rust kwam Kenny Anderson helemaal vrij voor doelman Telgenkamp die het schot nog via de lat over kon werken. De Waalwijkers moesten al vroeg doelman Tamati Williams vervangen door Etienne Vaessen die in zijn debuut stijf van de zenuwen leek maar FC Emmen profiteerde niet van zijn zwakke momenten. Na een klein kwartiertje spelen in het tweede bedrijf viel de naar later bleek enige treffer. Een hoekschop van Henk Bos werd door Josimar Lima doorgekopt richting Rogier Krohne die met verdediger Gigli Ndefe in de rug binnen de vijf meter scoorde: 1-0. Het gaf FC Emmen echter allerminst zekerheid want RKC nam resoluut het initiatief. ,,We hebben kansen genoeg gehad op de gelijkmaker'', klaagde RKC coach Peter van den Berg na afloop. Dat werd vooral veroorzaakt door het inbrengen van Johan Voskamp, voormalig topscorer van Sparta Rotterdam. Hij stuitte eerst op doelman Telgenkamp en kort daarna knalde hij rakelings over. FC Emmen kwam niet onder de druk uit en moest bovendien in de slotfase de geblesseerde Erixon Danso missen. Later maakte ook nog Junior Albertus zijn debuut. Toen de stadion klok op 90.00 stond voegde scheidsrechter Van de Vrande er nog vier minuten aan toe, het werden lange minuten maar FC Emmen slaagde er in de drie punten vast te houden. FC Emmen-RKC Waalwijk 1-0. 57. Krohne 1-0. Scheidsrechter: Van de Vrande. Gele kaart: Telgenkamp (FC Emmen), Greene, Van de Sande (RKC Waalwijk). Toeschouwers: 2740. FC Emmen: Telgenkamp; Klok, Liam, Siekman, Fleuren, Rozdema, Bos, Olijve, Kallon (78. Albertus), Krohne, Danso (65. Mannes). RKC Waalwijk: Williams (21. Vaessen); Green, Greene, Nieuwendaal, Ndefe, Van de Sande, Rienstra, Anderson (67. Voskamp), Langedijk, Benson, Sanoh (72. Verduin).