Bargeres promoveert naar de 3e klasse

Bargeres promoveert naar de 3e klasse EMMEN - Bargeres won met 3-1 van HSC uit Hoogezand/Sappermeer en wist daarmee promotie af te dwingen naar de Zondag 3e klasse. De ploeg van Peter Timmer moest een week geleden in de uitwedstrijd nog genoegen nemen met een 2-2 gelijkspel. Op eigen veld leek het aanvankelijk mis te gaan doordat HSC in de eerste helft op een 1-0 voorsprong was gekomen. Een foute terugspeelbal van Rik Zinnemers bood Thomas Kalsbeek de mogelijkheid om de 0-1 te scoren. Na de hervatting gooide Bargeres na een minuut of tien alle remmen los nadat aanvoerder Rob Stiekema de 1-1 wist binnen te koppen. HSC was van slag en Bargeres wilde voor elke prijs een verlenging voorkomen. De ongeveer 250 toeschouwers zagen Bargeres steeds meer overzicht krijgen en wist meerde vrije ballen uit het uur te slepen. In de 28e minuut leek Bargeres een strafschop te krijgen na een overtreding binnen de zestien, maar de scheidsrechter herriep zijn beslissing na conclaaf met zijn assistent die al eerder een signaal had gegeven voor een overtreding net buit de zestien. Rik Zinnemers gooide bal bij de verste paal waar aanvoerder Rob Stiekema klaar stond om de bal binnen te koppen. 2-1. In de 33e minuut kreeg Bargeres weer een vrije bal aan de zijkant en Rik Zinnemers legde de bal voor het doel en het was Leon de Labije die de bal het laatste zetje in het doel ga en de 3-1 scoorde. De druk was van de ketel, maar doordat de scheidsrechter veel tijd bij trok kreeg HSC nog een aantal mogelijkheden, maar Bargeres hield stand. Door de winst promoveert Bargeres naar de 3e klasse.