Drenthina weer 1e klasser

Drenthina weer 1e klasser VOETBAL - Drenthina is na een afwezigheid van vier jaar weer terug in de 1e klasse. De ploeg van trainer Gerrie Benes speelde de returnwedstrijd tegen DZOH met 1-1 gelijk nadat het thuis met 2-1 had gewonnen. Ruim 1500 toeschouwers waren op sportpark Zwanenveld in De Rietlanden getuige van deze derby. Het werd geen goede maar wel spannende en vooral boeiende wedstrijd waarin beide teams vol de aanval zochten. De eerste kans in de wedstrijd was voor Drenthina. Mark Lubberts soleerde door de verdediging van DZOH, maar zag zijn schot gekeerd door keeper Nick Schepers. Na een half uur was Roy Stroeve nog het dichtst bij een doelpunt, maar zijn hakbal werd op fraaie wijze uit het doel geranselt door keeper Yannick Berends. Vier minuten later was het aan de andere kant wel raak. Mark Lubberts omzeilde de buitenspelval en liet Kees Plaatje het karwei afmaken (0-1). In de slotfase van de eerste helft kreeg Gerben Rog nog twee keer de kans op een doelpunt. Eerst schoot hij hoog over na een voorzet van Roy Stroeve en even later tikte hij de bal voorlangs. DZOH-trainer Martin Drent bracht na de rust een extra aanvaller in, Tim Aasman voor Marwin van der Meer, om zodoende meer druk te zetten op de verdediging van Drenthina. Pas een kwartier voor tijd moest Drenthina-keeper Yannick Berends gestrekt naar de hoek op een inzet van Gerben Rog. Yannick Berends bleek een te grote sta-in-de-weg voor de aanvallers van DZOH. In blessuretijd kwam DZOH toch op gelijke hoogte door een doelpunt van Gerben Rog. 1-1. Daar bleef het bij en werd Drenthina over twee duels de winnaar.