SVBO moeiteloos op weg naar de Hoofdklasse

LEEUWARDEN - Na een 0-2 ruststand won SVBO met 3-2 van FVC. In de 7e minuut kwam SVBO op voorsprong door Patrick Eberhard. 0-1. In de 18e minuut kreeg SVBO dan ook eindelijk het tweede doelpunt waar het op zat te wachten. Patrick Eberhard kopte de bal uit een voorzet voor het doel, maar de bal verdween via een FVC verdediger bereik van doelman Schaafsma in de rechter hoek. 0-2. SVBO kreeg daarna meerdere kansen, maar gescoord werd er plotseling door FVC via Leon Faber. 1-2. De spanning leek daarmee even weer terug in de wedstrijd, maar René Wolbers bracht het verschil weer op twee door uit een vrij trap de bal in de linker bovenhoek te plaatsen. 1-3, maar uiteindelijk bepaalde Faner de eindstand op 2-3. SVBO gaat nu de finale spelen met een uit en thuiswedstrijd tegen Groene Ster in het Limburgerse Heerlerheide SVBO begint aanstaande zondag met de uitwedstrijd in Limburg en kan dan een week later op eigen veld de promotie naar de Hoofdklasse kan af dwingen.