Drenthina slaat eerste slag in derby tegen DZOH

Drenthina slaat eerste slag in derby tegen DZOH EMMEN – In de eindstrijd om een ticket voor de eerste klasse heeft Drenthina een belangrijke slag geslagen tegen DZOH. De eerste van twee gemeentelijke derby’s eindigde in 2-1 voor de thuisploeg. Al in de vierde minuut kwam Drenthina, na kampioen Gorecht de vervangende winnaar van de eerste periode, op een 1-0 voorsprong. Tom Brinks mocht aanleggen vanaf elf meter, omdat Mark Lubberts in het strafschopgebied onderuit werd gehaald door Björn Blink. Lang kon Drenthina niet genieten van de voorsprong, want vijf minuten later werkte Bas Springer een hoekschop van Max Heijnen binnen: 1-1. Na die spectaculaire openingsfase werd het spel voorzichtiger en beide ploegen kwamen in die eerste helft niet meer tot scoren. Ook na de hervatting werden geen grote kansen gecreëerd en het duurde tot de 71e minuut dat de winnende treffer werd gescoord. Een voorzet vanaf de rechterkant werd door Kees Plaatje binnen gekopt en Drenthina op 2-1 voorsprong bracht. Vlak daarna moest DZOH met tien man verder doordat Björn Blink na een overtreding op het middenveld zijn tweede gele kaart ontving. Grote kansen waren er daarna niet meer, waardoor Drenthina komende vrijdagavond bij DZOH een 2-1 voorsprong verdedigt. Deze wedstrijd begint om 19.00 uur.